25. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Moody’s hindas Eleringi reitinguga A3

Rahvusvaheline krediidireitingu agentuur Moody’s hindas Eleringi pikaajalisi võlakohustustusi reitinguga A3, väljavaatega stabiilne.

Reiting A3 näitab Eleringi finantstugevust ja toetab ettevõtte ülesannete täitmist energia varustustuskindluse tagamiseks vajalike strateegiliste investeeringute teostamisel. Eesti riigi reiting on kaks astet kõrgem ehk A1, teatas Elering.

Eleringile omistatud reiting A3 kajastab ettevõtte madalat äririski, kuna elektri ülekandesüsteemi juhtimine toimub reguleeritud turul. Reiting A3 peegeldab samuti Eleringi mahukat investeeringute kava kogusummas 475 miljonit eurot aastatel 2011-2015, mis on seotud ülekandevõrgu arendamise, ülepiiriliste ühenduste rajamise ja avariireservjaamade ehitamisega.

 „Moody’se antud reiting suurendab Eleringi rahvusvahelist nähtavust ja usaldusväärsust. Reiting A3 kajastab selgelt Eleringi edukat ja stabiilset tegutsemist alates ettevõtte eraldumisest Eesti Energiast 2010. aasta jaanuaris," kommenteeris Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Ta lisas, et reiting aitab kaasa Eleringi investeeringute kava täitmisele perioodil 2011-2015.

Moody’se poolt väljaantavad reitingud kategooriast Baa1 ülespoole loetakse kõrgekvaliteedilisteks ehk investoritele huvipakkuvaks ja kindlustunnet andvaks. Moody’s on andnud reitingu üle  50-le reguleeritud turul tegutsevale elektri- ja gaasivõrgule.

Elering on sõltumatu ja iseseisev Eesti elektrisüsteemihaldur, mille peamiseks ülesandeks on kindlustada Eesti tarbijatele igal ajahetkel kvaliteetne elektrivarustus.

Varustuskindluse tagamiseks peab Elering üleval ja arendab siseriiklikku ülekandevõrku ja välisühendusi. Elering juhib reaalajas Eesti elektrisüsteemi, tagades ülekandevõrgu toimimise ning tasakaalu tootmise ja tarbimise vahel.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474