29. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pentagoni nr 1 partnerile tehti küberrünnak 

USA valitsuse number üks infotehnoloogiafirma Lockheed Martin Corp. teatas eile õhtul, et oli nurjanud olulise ja visa rünnaku oma infosüsteemide võrgule nädala eest, vahendas Reuters.

Ettevõte kinnitas, et ühegi kliendi, programmi ega töötaja andmeid ei rünnatud ning rünnakule suudeti reageerida peaaegu kohe. Lockheed Martin Corp. esindaja Jennifer Whitlow sõnul avastati rünnak 21. mail. Siiani pole teda, mis või kes rünnaku põhjustas.

Pentagoni teenuse pakkuja number üks kinnitas, et töötas 24 tundi ööpäevas, et taastada töötajate juurdepääs võrgule ning säilitada samal ajal turvalisuse tase. USA kaitseministeerium kinnitas eile õhtu, et töötas koos Lockheediga rünnaku ulatuse kindlaks määramise nimel.

Lockheed on e-valitsuse, sisejulgeoleku- ja teabekindlussüsteemide arendaja ja väljatöötaja, hävitajate F-16, F-22 ja F-35 valmistaja, samuti sõjalaevade ja teiste miljardeid dollareid maksvate relvasüsteemide müüja maailmas.

Boeing CO ja Northrop Grumman, Pentagoni number kaks ja kolm varustajad eitasid, et on juhtumi tõttu arutluse alla võtnud oma ettevõtete turvalisuse.

Kübersissetungijast teatat Lockheed ka 2009.aastal

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474