31. mai 2011

Riigikogulased jäid maksuvaidlusega ajahätta

Koduomanike maamaksust vabastamise eelnõu arutelu jätkub homme, sest riigikogulased jäid täna seaduseelnõu arutamisega ajahätta.

Täiskogu istungi tööaja lõppemise tõttu jäi pooleli Eesti Reformierakonna fraktsiooni ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni algatatud koduomanike maamaksust vabastamise seaduse eelnõu (51 SE) esimene lugemine, teatas riigikogu pressitalitus. Arutelu jätkub kolmapäeval, 1. juunil kell 14 algaval istungil.

Sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljevi teatel on täna riigikogus arutatud koduomanike maamaksust vabastamise eelnõu ütlemata vilets. „Eelnõu koos seletuskirjaga pakub emotsionaalset lugemist, kuid jätab vastuseta hulga sisulisi küsimusi,” kommenteeris rahanduskomisjoni kuuluv Vassiljev. „Seaduseloome kvaliteedi huvides tuleb edaspidi eelnõu ning parteipropaganda lahus hoida ning keskenduda asja sisule ja mitte vormile,” soovitas ta eelnõu autoritele.

Vassiljevi sõnul pole teada, kuidas välistada fiktiivsete elukohamuutuste lainet ning kuidas need muutused mõjutavad omavalitsuste tulubaasi. Vastust pole ka küsimusele, kuidas kompenseeritakse linnadele ja valdadele saamata jääv tulu, mis rahandusministeeriumi hinnangul ulatub vähemalt 17 miljoni euroni. Samuti näeb eelnõu ette üürile antud kinnistu maamaksust vabastamise ja ka ärimaa maksuvabastuse, kui sellel asuvasse hoonesse on registreeritud elanik.

„Selles piinlikus loos väärib kiitust rahandusministeerium, kes andis eelnõule sisulise ja parteipoliitikast vaba hinnangu,” lisas Vassiljev.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474