31. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiit Veeber: Vene gaasitoru päästab sakslased ära

Kui nad saavad Vene gaasitoru täistoruga tööle panna, võivad nad seda teha ELilt küsimata, kommenteeris ASi Fortum Tartu nõukogu liige Tiit Veeber sakslaste plaani tuumaenergiast loobuda.

„Vene gaasitoru päästab nad ära,“ ütles Veeber. Tema sõnul ei tea keegi, mida tegelikult sisaldavad Venemaa ja Saksamaa vahelised lepped seoses Nord Streami gaasitoruga. „Energeetikat silmas pidades jääbki Euroopasse siis vaid kaks riiki: Venemaa ja Saksamaa,“ nentis Veeber. „Saksamaa on ju täna kõik energeetikaturud kuni Vene piirini hõivanud.“

Veeber on veendunud, et sakslaste loobumine tuumaenergiast ja kahe suure energiariigi prevalveerimine tõstab elektri hinda ning seda ka Eestis.

„Kõik maavarad, millest praegu elektrienergiat toodetakse, hakkavad millalgi otsa saama,“ lausus Veeber. „Enne seda tekib olukord, nagu juhtus Suure ja Väikse Peetriga. Et enne sööme Väikse Peetri koti tühjaks ja siis sööb igaüks oma koti tühjaks. Ehk kellelt on ära võtta põlevkivi või turvast, need ka võetakse ära. Tekib olukord, kus siseturg on ülevõtjate käes. Aga kui ei ole siseturgu, ei ole ka tööhõivet.“

Äripäev esitas täna päevaküsimuseks, kuidas Saksamaa tuumaenergiast loobumine võiks meid mõjutada. Päevaküsimuse ajendiks oli Saksa valitsuse põhimõtteline otsus loobuda tuumaenergeetikast hiljemalt 2022. aastaks.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474