8. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka Šveits loobub tuumajaamadest

Šveitsi parlamendi alamkoda hääletas täna tuumajaamade sulgemise poolt. Viimane neljast aatomielektrijaamast seisatakse 2034. aastaks.

Ligi 40% elektrienergiast tuumajaamades tootev Šveits eiras hoiatusi, et tuumajaamadest loobumine tõstab elektri hinda ning teeb riigi energiaimpordist sõltuvaks. Aatomienergiaga lõpparve tegemise poolt hääletas 101 saadikut, vastu 54 ning erapooletuks jäi 30 rahvaesindajat, vahendab uudisportaal Lenta.ru. Lõviosa elektrist saab Šveits praegu hüdroelektrijaamadest.

Saksamaa kavatseb teatavasti viimase tuumajaama sulgeda aastaks 2022.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474