10. juuni 2011

Edukas kindlustusfirma laguneb koost

Tänane Äripäev kirjutab, et Saksa maineka kindlustusfirma ERGO tütarettevõte Baltikumis laguneb koost, ettevõte kaotab Eestis turuosa ning inimesed jooksevad juba pikka aega laiali.

Äripäev vestles ERGO Kindlustuse endiste töötajatega, et saada teada, miks on edukas ettevõte hakanud seestpoolt lagunema. Selgub, et probleem seisneb üle-Baltilises juhtimises, mida pole seitsme aasta jooksul toimima saadud.

Ettevõtte sisesed probleemid said alguse juba neli aastat tagasi, mil ERGO Baltikumi juhatusest lahkusid kolm eestlasest liiget ning mitmed võtmetöötajad. Käesoleval aastal on tabanud ERGOt aga teine töötajate lahkumislaine.

"Kui päevapealt visati ettevõttest välja kaks suurt juhti ja visionääri, siis muutus õhkkond masendavaks. Olukord oli edaspidi väga raske, töötajad olid omanike ees kaitsetud,“ kirjeldas üks allikas sisepingete põhjuseid.

Ühe ettevõtte siseeluga kursis oleva allika sõnul oli kõigi probleemide taga poliitiline mäng. "Eesti oli liiga edukas Baltikumi mastaabis samal ajal kui keskust tahetati Leetu viia. Lisaks tekkis konkurents kolme Baltikumi riigi vahel,“ ütles ta.

Üldiselt on allikate kinnitusel ERGOs töötajad lojaalsed ning kümne aasta pikkune tööstaaž tavaline. Pärast konflikti juhatuses on aga tekkinud ettevõtte ülene kriis ning aastate jooksul ülesehitatu laguneb kõigi silme all.

Pikemalt loe ettevõtte sisepingete põhjuste ja tagajärgede kohta tänasest Äripäevast kas tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474