10. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helsingi ja selle ümbruse eramud odavnesid

Soome pealinnapiirkonna (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) eramute hinnad on langenud veidi. Esimese kvartali jooksul odavnesid majad kaks protsenti võrreldes aasta taguse ajaga, teatas Soome statistikaamet. Mujal riigis tõusid eramute hinnad 5,1 protsenti.

Kõige rohkem tõusid eramute hinnad Ida-Soomes, kus tõus oli kuus protsenti.

All on eramute hinnaindeks, 2005=100. Pääkaupunkiseutu=Pealinnaregioon.

Väikemajade kruntide hinnad tõusid aastaga kogu riigis kaheksa protsenti, kuid eelmise kvartaliga võrreldes langesid hinnad peaaegu 12 protsenti. Eramukruntide ruutmeetrihind kogu riigis oli keskmiselt 20,7 eurot.

Ehituskulud tõusid mais rikkalikud neli protsenti võrreldes eelmise aasta maiga. Tööjõukulud kasvasid 2,4 protsenti ja tarvikud 4,8 protsenti.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474