17. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kinnisvarainvestor: pilk Tallinna poole

Soome investorid on saanud uut innustust Tallinna eluasemeturust. Kasumlikkus on atraktiivne, kuna korterite hinnad langesid masu ajal kuni 1500 euroni ruutmeetri kohta, kirjutab Kauppalehti.

Korterite atraktiivselt madalad hinnad Eestis on tekitanud Soome investorides huvi Eesti ja eriti Tallinna korterituru kohta.

Erasektori poolt tehtavate kinnisvarainvesteeringute kõrval on Eestisse tehtud investeeringuid kinnisvarafondide kaudu. Investors House'i (IVH) viiest kinnisvarafondist üks paigutab oma raha just nimelt Eesti eluruumidesse.

IVH: n Tallinna kesklinna väärtuslikele elamutele keskenduv kinnisvarafond alustas investeerimist eelmisel aastal ja fondi kogutakse 20 korterit.

- Kasumlikkus Tallinnas on paljulubav, sest korterite hinnad jõudsid kukkuda 2007. aasta tipptasemest pea 50-60 protsenti. Langus katkes aastal 2010 ja hinnad on praegu juba tõusuteel, ütles Investors House'i juhatuse esimees Petri Roininen.

- Tallinna südalinna tipp-kohtades on ruutmeetrihinnad 2500-3000 eurot. Kõige kallimad eluruumid Tornimäel, mille akendest avaneb vaade merele ja Tallinna vanalinnale, on paar aastat vanad.

Langus on olnud järsk. Roininen sõnul käisid tipp-objektide ruutmeetrihinnad 2007. aastal 6000 euro juures, kuid hinnad langesid mulli puhkemise järel 50-60 protsenti. Tallinna korteriturg kuumenes tõsiselt üle aastatel 2000-2007 ning mulli puhkedes jäid paljud korterid lihtsalt tühjalt seisma.

- Tallinna vanade ehk nõukogudeaegsete korterelamute ruutmeetrihinnad on vaid mõned sajad eurosid. Korterid vajavad siiski põhjalikku renoveerimist ja nende soojapidavus jätab soovida.

Roininen ütleb, et Tallinna kesklinna keskmiste eluruumide ruutmeetrihinnad liiguvad tavaliselt 1500-2000 euro kandis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474