19. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miljonär Kesner eraisikuna pankrotihaamri all

Poolikute majade ja elamiskõlbmatu kinnisvara arendamisega tuntust kogunud skandaalne ärimees Kristian Kesner on pankrotis ja ametlikult varatu.

Harju maakohus kuulutas selle nädala kolmapäeval välja Kristian Kesneri kui füüsilise isiku pankroti Marfin Pank Eesti ja Swedbanki avalduse alusel. Võlausaldajate esimene üldkoosolek on 30. juunil.

Kristjan Kesneri pankrotihalduri Indrek Lepsoo sõnul ei täitnud Kesner teabenõuet, mis kaasneb ajutise pankrotimenetluse toimingutega, ent samas pole ta ka end varjanud ega ära peitnud. „Vestlesime mitu tundi. Kesner vaidles enamustele käendusnõuetele vastu ja kinnitas, et tal on veel võlausaldajaid,“ ütles Lepsoo ja lisas, et kui võlausaldajate üldkoosolekul saab kohustuste hulk selgeks, saab ka otsustada, kuidas edasi.“

Lepsoo kinnitusel on Kesner kohustatud esimesel üldkoosolekul esitama vara ja võlgade nimekirja ning andma võlgnikuvande. „Kui ta neid kohustusi ei täida, siis kohus võib hakata rakendama sanktsioone,“ lausus Lepsoo. „Kohus on need võimalikud sunnivahendid ka pankrotimäärusesse sisse kirjutanud ehk need on rahaline trahv või kuni kolmekuuline arest.“

Kuigi Kesneri kui eraisiku pankrotti nõudis kaks panka, on ta laene võtnud ka teistest pankadest. „Ajutise menetluse käigus oli pankade kogunõue 1,2 miljonit eurot,“ täpsustas Lepsoo. „Kesner on käendanud oma äriühingute laene ja kuna äriühingutelt jäi raha saamata, on pangad pööranud nõuded käendaja vastu.“

Lepsoo teada Kesneril mingit vara ametlikult ei ole. „Isegi ühisvara mitte,“ lisas Lepsoo. „Viimased varad müüs kohtutäitur maikuu alguses maha enne pankrotimenetluse algatamist Swedbanki nõude katteks. Ka eramu, kus ta elab, ei kuulu talle, vaid kuulub ühele teisele äriühingule, ja ka see maja on müügis.“

2009. aasta 21. jaanuaril läks pankrotti Kesnerile kuulunud ja Tiskre-Väljal kinnisvara arendanud AS Parvati. Parvati pankrotimenetlus lõpetati 2010. aasta aprillis raugemise tõttu.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474