5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eleringi võlakirju märgiti 1,45kordselt üle

Elering AS viis 1. juulil läbi 225 miljoni euro väärtuses ja 7 aasta kestvusega eurovõlakirjade emissiooni. Emissioon kutsus esile elava huvi, võlakirju märgiti 1,45kordselt üle.

Võlakirjad maksavad üks kord aastas intressi 4,625% ning põhiosa makstakse tagasi 12. juulil 2018. Võlakirjade tootluseks väljalaske hetkel kujunes investoritele 4,829% ning hinnaks 98,812. 

Võlakirjadest saadavat raha kasutatakse peamiselt uute investeeringute finantseerimiseks ning olemasoleva sündikaatlaenu refinantseerimiseks, teatas Elering.

Emissiooni korraldajateks olid Deutsche Bank, Nordea ja Swedbank, taotluste vastuvõtu ja allokeerimise (bookrunning) viisid läbi Deutsche Bank ja Nordea.

Võlakirjad noteeritakse Londoni börsil.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi ütles, et eurovõlakirjade edukas läbiviimine võimaldab Eleringil kaasata võõrkapitali parimatel tingimustel, et viia järgneval neljal aastal ellu elektrivõrgu arenduskohustuse täitmiseks mahukat investeeringute programmi. „Tähtsaimad investeeringud on EstLink 1 väljaost, EstLink 2 ning avariireservelektrijaama ehitused, samuti Tartu-Sindi liini ehitus. Antud viis täiendavat kapitali kaasata on kõige kuluefektiivsem,“ lisas Veskimägi.

Pankadele anti volitus emissiooni läbiviimiseks 31.05.2011. Viie päeva jooksul toimusid arvukad presentatsioonid Helsingis, Kopenhaagenis, Londonis, Münchenis, Genfis, Zürichis ning Tallinnas.

Ostusoovide esitamine toimus 1.07.2011, sealjuures indikeeriti turule soovitavat riskimarginaali  +175 baaspunkti (1/100 protsendist) üle 7-aastase baasintressi (mid term swap) ning minimaalseks mahuks seati 200 miljonit eurot

Emissioon kutsus esile elava huvi, pakkumisi tuli  52-lt investorilt 14-s riigis kokku 327 miljoni euro ulatuses. Seoses 1,45kordse ülemärkimisega otsustati langetada riskimarginaali +173 baaspunktini ning suurendada mahtu 225 miljoni euroni

Kokkuvõte võlakirjade jaotusest

Elering asutati eraldiseisva juriidilise isikuna aastal 2004. Elering on täielikult Eesti Vabariigi omanduses. Elering omab ja käitab Eesti elektri põhivõrku, mis koosneb 5252 km ülekandeliinidest ning 150-st  alajaamast. Varustuskindluse tagamiseks peab Elering üleval ja arendab siseriiklikku ülekandevõrku ja välisühendusi. Elering juhib reaalajas Eesti elektrisüsteemi, tagades ülekandevõrgu toimimise ning tasakaalu tootmise ja tarbimise vahel ning arendab ja hõlbustab energiaturgude funktsioneerimist. Eleringi krediidireiting on A3 (Moody’s).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474