5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Weroli juht: KredExi kindlustus toimib koostöös pangaga

KredExi kindlustus töötab Weroli jaoks koostöös finantseeriva pangaga, kuna pikemat maksetähtaega pakkuda üksnes omavahendite arvelt on raske, rääkis Werol Tehased AS juhatuse liige Meelis Virro.

Werol sõlmis KredExiga lepingu käesoleva aasta mai kuus. „Peamiseks põhjuseks ongi vaade tulevasele suurenevale käibele ja soov rahuldada oma ostjate vajadusi, kelleks on peamiselt toiduainetööstused,“ kommenteeris Virro.

Pikemat maksetähtaega pakkuda üksnes omavahendite arvelt on Virro kinnitusel raske, eriti veel kasvava käibe ja tohutult kasvanud toodangu hindade juures. KredExi kindlustus töötab Weroli jaoks koostöös finantseeriva pangaga, selgitas ta.

Weroli ekspordi maht tonnides on juhatuse liikme sõnul püsinud stabiilsena, suuri muutusi pole saanud teha, kuna tehase tootmisvõimsus on olnud piiratud. „Õli müügi puhul jääb see 65-70% juurde käibest, rapsikook on aga väga hinnatud siseturul,“ rääkis Virro. 2010 aasta andmete järgi oli ettevõte kogukäive 436 miljonit krooni ja ekspordi käive oli sellest 224 miljonit krooni.

Algavast hooajast käivitub Werol Tehased ASil uus pressimisüksus, mis suurendab tootmismahtu kaks korda. Enamus lisanduvast mahust läheb ekspordiks ja peamiselt lähinaabrite juurde Euroopasse.  

„Käibenumbrit vaadates on muidugi ekspordi miljonid kroonid tohutult ajas muutunud, kuid seda muutust põhjustab muutused tooraineturgudel ja sealsed hinnakõikumised,“ rääkis juhatuse liige. „Nõudlus Weroli kõrgekvaliteedilise toodangu järgi on aga püsinud muutumatuna ja seetõttu oleme julgenud võtta vastu otsuse teha suur investeering tehase seadmete kaasajastamisse ja tootmisvõimsuse tõstmisesse.“

2010. aasta lõpetasime 890 000 euro suuruse kasumiga ja 2011. aastalt ootab ettevõte kasumi ja käibe tõusu. Läheme uuele hooajale vastu hoopis teistsuguse tehase ja tootmisvõimalustega, lisas Virro.

AS Werol Tehased on asutatud 1997. aasta aprillis, eesmärgiga käivitada söödaproteiini ja toiduõli tehas. Alates 2006 aasta lõpust kuulub AS Werol Tehased kontserniettevõttesse Pere AS.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474