15. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VIDEO: "Meie hea elu on müüt"

Eesti suurima tuuleenergia tootja Nelja Energia omanikeringi kuuluv Martin Kruus ütleb, et tuulenergiatootjate hea elu ja suured kasumid on müüt.

s

Seda, et investoritele ei ole tegemist atraktiivse valdkonnaga, näitab juba see, et tuuleenergiatootjaid on vähe.

Nelja Energia tuuleparkide võimsus on praegu 90 MW. Eestis töötavate tuuleparkide võimsus kokku 150 MW. Teine suurem tegija on Eesti Energia (50MW). Pikaajalise arengukava järgi peaks tuuleparkide koguvõimsus olema 2018. aastaks 900 MW.

Nelja Energia omanikeringis on EBRD, Martin Kruus, Kalle Kiigske, Jüri Mõis, Hannes Tamjärv, Aivar Berzin, Peeter Mänd. Hiljuti lisandus omanikeringi ka Skype eestlastest loojate investeerimisfirma ASI.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474