20. juuli 2011

Suured sõbrad: Merkel ja Medvedev

Eile Hannoveris lõppenud Vene-Saksa kahepäevased valitsuskõnelused lõppesid muuhulgas tõdemusega, et riikide suhted on head, kuid Merkeli ja Medvedevi omad veel paremad.

Merkel nimetades Medvedevit naljatades  „kandidaadiks“, pidades küll mitte otseselt silmas tuleval aastal Venemaal toimuvaid presidendivalimisi, vaid tõsiasja, et Venemaal on doktorikraadi asemel kasutusel sõna "kandidaat".

Medvedev  omalt poolt ei kinnitanud hiljem ajakirjanike küsimustele vastates oma presidendikandidatuuri, kuid lubas otsuse peagi teatavaks teha.

Saksa kantsler ja Venemaa president allkirjastasid 15 dokumenti. Majanduse poole pealt puudutasid need tihedamat koostööd liikluse vallas, strateegilist partnerlust elektrivõrkude ehitamisel, Saksa majandus- ja innovatsioonimaja ehitamist Moskvasse ning Continentali autorehvitehase rajamist Kaluugasse.

Gazprom loodab peale Saksamaa loobumist tuumaenergiast jõuliselt Saksa turule minna. Seda tähistavad koostöölepingud Saksa suurte energeetikakontsernidega RWE ja E.ON. Vene asepeaminister Viktor Subkov kinnitas ühtlasi sakslastele, et Gazprom on valmis ehitama Nord Streami gaasitrassile veel ka kolmanda torujuhtme. Ka Medvedev rõhutas, et Venemaal on gaasi niipalju, kui kulub.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474