20. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured sõbrad: Merkel ja Medvedev

Eile Hannoveris lõppenud Vene-Saksa kahepäevased valitsuskõnelused lõppesid muuhulgas tõdemusega, et riikide suhted on head, kuid Merkeli ja Medvedevi omad veel paremad.

Merkel nimetades Medvedevit naljatades  „kandidaadiks“, pidades küll mitte otseselt silmas tuleval aastal Venemaal toimuvaid presidendivalimisi, vaid tõsiasja, et Venemaal on doktorikraadi asemel kasutusel sõna "kandidaat".

Medvedev  omalt poolt ei kinnitanud hiljem ajakirjanike küsimustele vastates oma presidendikandidatuuri, kuid lubas otsuse peagi teatavaks teha.

Saksa kantsler ja Venemaa president allkirjastasid 15 dokumenti. Majanduse poole pealt puudutasid need tihedamat koostööd liikluse vallas, strateegilist partnerlust elektrivõrkude ehitamisel, Saksa majandus- ja innovatsioonimaja ehitamist Moskvasse ning Continentali autorehvitehase rajamist Kaluugasse.

Gazprom loodab peale Saksamaa loobumist tuumaenergiast jõuliselt Saksa turule minna. Seda tähistavad koostöölepingud Saksa suurte energeetikakontsernidega RWE ja E.ON. Vene asepeaminister Viktor Subkov kinnitas ühtlasi sakslastele, et Gazprom on valmis ehitama Nord Streami gaasitrassile veel ka kolmanda torujuhtme. Ka Medvedev rõhutas, et Venemaal on gaasi niipalju, kui kulub.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474