30. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sõerd: Eesti Energiast dividende võtta on loomulik

Elektrihinna tõusu ei tohiks käsitleda maksukoormuse kasvuna, kuna on loomulik, et riik võtab Eesti Energiast dividende, leiab endine rahandusminister Aivar Sõerd.

"Eks ma ise olen ka varem niimoodi mõelnud, aga päris sellise käsitlusega ei tahaks nõus olla. See on meelevaldne," vastas Sõerd küsimusele, mida ta arvab Eestis toimuvast varjatud maksukoormuse kasvust elektrihinna tõusu kaudu.

"Eesti Energia on oma ärikasumi teeninud 99% ulatuses avatud turgudelt, põhiosa tulust tuleb elektrienergia müügist börsisüsteemi. Reguleeritud turul, kus hind praegu tõuseb, on vaid väiketarbijad. Suurtarbijatele tõusis elektri hind mullu, näites hotellidele 40-50%. Reguleeritud turul on hind siiamaani börsihinnast madalam," põhjendas Sõerd.

"See, et omanik dividende võtab, on täiesti loomulik. Eesti Energiast ei võeta kunagi välja ka kogu kasumit, vaid mõistlik osa," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474