31. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rate.ee kärbub

Kui maailmas valitseb uus veebimull, siis suhtlusportaal Rate.ee tulemused lähevad aga kiirelt allamäge.

Serenda Invest OÜ, mille tegevusalaks on internetiportaali Rate.ee haldamine ja administreerimine, aruannetest selgus, et firma käive ja kasum on aasta-aastalt kahanenud. Ettevõte pakub Rate.ee vahendusel internetipõhise suhtluskeskkonna teenuseid, müüb internetireklaami ja vahendab EMT kõnekaardi „Simpel X” müüki.

2010. aasta majandusaasta aruandest selgus, et mullu oli ettevõtte prioriteediks Rate.ee arendamine ning uue portaali Flirtic.ee käivitamine. Ettevõtte juhatuse esimees Viktor Ostsepkov märgib aruandes, et Flirtic.ee esmaseks eesmärgiks oli kasutajate baasi tekitamine, seetõttu eelmise majandusaasta tulude osas ootusi ei seatud.

Aruande järgi moodustasid 2010. aastal ettevõtte äritulud kokku 8,3 miljonit

krooni. Aruandeaasta kasum oli 1,27 miljonit krooni. Suurim käive oli internetiteenuste valdkonnas, sellele järgnes reklaamimüük.

"Ettevõte näeb jätkuvalt võimalusi Rate.ee aktiivseks turundamiseks koostööprojektide kaudu ning selle tulemusena ARPU (keskmine tulu

kasutaja kohta) kasvuks," märkis Ostsepkov.

Ettevõte peab järgmise aasta riskideks internetireklaami turu madalseisu ning demograafilist olukorda (Rate.ee sihtrühma suuruse vähenemine). "Ettevõte loodab, et uues portaalis Flirtic.ee müüdavad teenused annavad olulise panuse ettevõtte järgmise aasta käibesse," lisas juhatuse esimees.

mln krooni              käive   kasum   2006 märts - dets 12,03   9,31*   ** ilma erakorralise tuluta (immateriaalse väärtuse allahindluse korrigeerimine)      

2007                        17,30   13,67**  2008                        17,90    8,1  2009                        10,40    2,7  2010                         8,27     1,27      * ilma erakorralise ühekordse kuluta (immateriaalse väärtuse allahindlus) 

Taust: Eesti Telekom ostis 2006. aasta aprillis Andrei Korobeinikult 51% Rate.ee aktsiatest 39 miljoni krooni eest    

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474