7. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Heil: tööpuuduse langemisele palju ruumi enam pole

CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil leiab, et tööpuuduse langemisele palju ruumi enam pole, kuna Eestile on iseloomulik struktuurne tööpuudus ehk tööta on peamiselt erialase väljaõppeta inimesed.

"Noh, eks see kuskile tasemele jätkub, aga ega siin palju ruumi enam ei ole. Suurem osa töötutest on ilma kindla eriala ja oskusteta," rääkis Heil Äripäeva päevaküsimusele vastates.

Heil märkis, et ettevõtjatel on taas mure, et nad ei leia omale enam töötajaid, kuigi töötuid on iseenesest veel üsna palju. "Täpselt ei oska öelda, kus see registreeritud töötuse määr pidama jääb, aga võib-olla kuskil seal, kus see oli aastatel 2006-2007. Vähemasti loogiline oleks, kuid majandus on vahepeal ümber struktureerunud ja ei tea, kuidas nende ehitajatega nüüd on," lisas ta.

Töötute ümberõpetamine teisele erialale toimib, aga mitte nii kiiresti, kui ettevõtjatel näiteks IT-spetsialiste vaja oleks, selgitas Heil. Samas on statistika järgi see ka ümberõpe, kui enne olid spetsialist juuksuritöökojas, kuid nüüd oled töötukassa abiga saanud ettevõtjaks ning juuksuritöökoja omanik.

Äripäev küsis, kas tööpuuduse kahanemine jätkub. Eestlaste usk majandustõusu on üks Euroopa suurimaid. Registreeritud töötute arv kukkus hiljuti alla 50 000, tööpuudus on praegu 7,7%, eurobaromeetri uuringu andmetel usub samal ajal 64% eestlastest, et tööpuuduse kahanemine jätkub.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474