10. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

S&P alandas Eesti Energia reitingu väljavaadet 

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's Ratings Services alandas täna Eesti Energia pikaajaliste võlakohustuste reitingu väljavaate positiivsest stabiilseks, edastas ettevõte. Eesti Energia reiting jäi tasemele BBB+.

Võrreldes varasemaga on muutunud Standard & Poor'si hinnang Eesti Energia iseseisvale krediidireitingule, mis langes ühe astme võrra tasemele BBB. Eesti Energia reitingut tõstab riigi toetus ettevõtte tegevusele ja tänu eile AA- tasemele tõstetud riigireitingule ei alandatud Eesti Energia reitingut. Kokkuvõttes korrigeeriti jätkuvalt BBB+ tasemel reitingu väljavaade positiivsest stabiilseks.

Eesti Energia iseseisva krediidireitingu languse on peamiselt tinginud elektritootmise vähenenud kasumlikkus ja selguse puudumine täiendava omakapitali lisamise ajas. Standard & Poor'si hinnangul mõjutab reitingut negatiivselt ka juunikuine otsus investeerida Narva uue põlevkivielektrijaama ehitusse oludes, kus puudub täielik selgus projekti finantseerimises.

Eesti Energia krediidireitingut mõjutab riigi toe ulatus ettevõtte tegevusele ja BBB+ taseme reitingu hoidmine eeldab muuhulgas täiendava omakapitali lisamist. Kontserni krediidireitingule võib edaspidi negatiivselt mõjuda see, kui Standard & Poor´s alandab oma hinnangut riigi toetuse tõenäosusele ja tugevusele.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik ütles reitinguagentuuri otsust kommenteerides, et kontserni iseseisva krediidireitingu alandamine omab olulist märgilist tähtsust. „Tänane reitingutase tagab Eesti Energiale piisava finantspaindlikkuse, kuid praeguse taseme säilitamiseks peame saama selgust nii omakapitali laiendamise küsimuses kui ka uue põlevkivielektrijaama finantseerimises,“ sõnas Kaasik.

Eesti Energia sai esimese krediidireitingu 2002. aastal. Siis andsid reitinguagentuurid Moody’s Investor Service ja Standard & Poor’s Eesti Energiale pikaajaliste võlakohustuste reitinguks vastavalt Baa1 ja A-. Moody's Investor Service on Eesti Energia pikaajaliste kohustuste reitinguks 2010. aastal kinnitanud A3 stabiilse väljavaatega. Standard & Poor's muutis Eesti Energia krediidireitingut viimati 2010. aasta suvel, siis langes Eesti Energia pikaajaliste võlakohustuste reiting tasemele BBB+.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474