11. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Politsei lasi ministeeriumis tulistanud mehe maha

Jutud tulistaja enesetapust ei vasta tõele, kinnitasid kaitseministeerium, riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei täna õhtusel ühisel pressikonverentsil.

1954. aastal sündinud ja 1993. aastal Eesti kodakondsuse saanud mees hukkus tulevahetuses politseiga. Mis rahvusest mees oli, polevat tähtis, ja kus tulistamine täpsemalt toimus, avaldatakse samuti hiljem.

Ehkki esialgsel väitel toimus tulistamine kaitseministeeriumi fuajees, selgus ristküsitlusest, et ilmselt pääses tulistaja turvaväravatest kaugemale. Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Erik Heldna andmetel ei pääsenud sissetungija siiski ministeeriumiametnike tööruumidesse ning ühtki kõrget ametnikku pantvangi ei võetud.

Millistel motiividel mees kaitseministeeriumi tungis, seal tulistama ja lõhkekehi plahvatama panema hakkas, selgitab uurimine, ütles pressikonverentsil riigiprokurör Endla Ülviste.

Tulistajal oli varasemalt olnud kokkupuuteid politseiga, kuid karistusregistris tal kehtivaid kuritegusid polnud. Heldna lükkas ümber ka selle info, nagu olnuks tulistaja endine kaitseväelane või kaitseministeeriumi töötaja või et üritati kippuda minister Mart Laari elu kallale.

Uurimise huvidele viidates ei avaldata praegu, kas ja mil moel tulistajaga enne tema mahalaskmist kontakti võeti või läbirääkimisi peeti. Ministeeriumi turvameeskond on esmased tunnistajad, kuid tunnistajatena kuulatakse üle ka palju teisi inimesi.

Alates tulistaja majjatungimisest kulus tema mahalaskmiseni kaks ja pool kuni kolm tundi. N-ö viimane vaatus toimus ruumis, kus sissetungija oli üksi.

Kaitseministeeriumi riigisaladuse kaitse osakonna juhataja Alo Aulik ütles, et peab juhtumi lahendamist edukaks, kuna sissetungija ei pääsenud ametnike tööruumidesse ning surma sai vaid sissetungija ise. Politseinikel tuvastati kergemaid vigastusi ja kriimustusi. Ka on rikutud ministeeriumi interjöör.

Kaitseministeeriumi ühes tiivas töötavad praegu kriminalistid, kuid reede hommikuks, kui ametnikud pool üheksa majja tulevad, on nad oma töö juba lõpetanud.

Mis lõhkekehad ministeeriumi hoones plahvatasid, selgitab ekspertiis. Kas sissetungija tulirelv oli registreeritud, uurimise praeguses staadiumis samuti ei avaldata.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474