12. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ERGO kasvatas elukindlustuse kasumit 2,5 korda

42 miljoni euro ulatuses kahjusid hüvitanud ERGO kindlustusgrupp kasvatas kuue kuuga elukindlustuse kasumit ligikaudu 2,5 korda, teatas kindlustusselts.

Rahvusvaheliste finantsaruandlusstandardite (IFRS) kohaselt kogus ERGO Kindlustusgrupp Baltimaades 2011. aasta esimese kuue kuuga 66 miljonit eurot kindlustuspreemiaid. Poole aasta jooksul maksis ERGO klientidele välja hüvitisi enam kui 42 miljoni euro ulatuses. ERGO Life Insurance SE poolaastakasum kerkis 2010. aasta sama perioodiga võrreldes ligikaudu 2,5 korda, olles 2,48 miljonit eurot.

ERGO Balti kindlustusseltside juhatuse esimees Kestutis Bagdonavicius ütles, et Balti riikide taastuval majandusel on positiivne mõju turule ja see viib tõusule ka kindlustusturu. „ERGO elukindlustusettevõtte kasumi kasv peegeldab hüvesid, mida Balti riikide elukindlustusseltside ühendamine pakub, samas kui ERGO Balti seltside erakordselt vastutustundlik suhtumine tehniliste eraldiste tähtsusesse on taganud viimasel poolaastal märkimisväärselt kasvanud hüvitiste kiire väljamaksmise,” kommenteeris ta.

Ligikaudu 3 protsendi suurust kindlustuspreemiate kasvu võis täheldada nii vara- kui ka elukindlustussektoris. Varakindlustuspreemiate kasvu mõjutasid peamiselt kaskokindlustus ja kohustuslik liikluskindlustus. ERGO Leedu varakindlustusseltsis kasvasid need kindlustusliigid vastavalt 32 protsenti ja 20 protsenti. Elukindlustussegmendis kasvasid ERGO Leedu ja Läti seltside mahud peamiselt Vital Forsikring ASA kohalike tütarettevõtete elukindlustusportfelli ülevõtmise teel. Pärast Vital’i elukindlustusportfellide ülevõtmist Leedus ja Lätis 2010. aastal suurenes ERGO klientide arv 5500 võrra.

2011. aasta alguses asutatud Euroopa äriühing ERGO Life Insurance SE teenis üle 2,48 miljoni euro kasumit, mis on ligikaudu 2,5 korda enam kui samal perioodil aasta tagasi, mil kasum oli 911 900 eurot. Suurima panuse kasumisse andis ERGO Life Insurance SE Läti filiaal.

ERGO Balti varakindlustusseltside kahjunõuete arvu märkimisväärse kasvu tõttu 2011. aasta esimeses pooles maksis ERGO klientidele kindlustushüvitisi kokku ligikaudu 33,4 miljoni euro ulatuses (2010. aastal 31,3 miljonit eurot) – varakindlustussektor kasumisse ei jõudnud. Suurimad olid  kahjuhüvitised  Eestis, kus klientidele makstud hüvitised ulatusid 16 miljoni euroni. Suurim üksikjuhtumi hüvitis (ligikaudu 1 miljon eurot) maksti välja Leedus ühes piimatööstuses toimunud plahvatuse tõttu.

Bagdonavicius väljendas veendumust, et üldine majanduslik olukord võimaldab ennustada sel aastal preemiate kiiremat kasvu. „Kindlustusturul toimus läbimurre 2010. aasta teises pooles. Siis algas peaaegu kõigi kindlustusliikide kasv. ERGO Kindlustusgrupi viimased prognoosid Balti riikide kohta viitavad positiivsetele suundumustele kõigis kindlustussegmentides," sõnas ta.

"Erilised lootused on seotud kaskokindlustuse ja kohustusliku liikluskindlustuse valdkondadega. Kiiremat kasvu on oodata ka õnnetusjuhtumikindlustuse sektorilt – majanduslangus sundis inimesi oma prioriteete ümber hindama ja keskenduma majandusliku turvalisuse tagamisele õnnetuse korral. Me ootame mõõdukat kasvu ka elukindlustussegmendilt,” lisas Bagdonavicius.

ERGO on esindatud enam kui 30 riigis Euroopas ja Aasias ning teenindab praeguse seisuga 40 miljonit klienti. ERGO enamusaktsionär on maailma üks suurimaid edasikindlustuskontserne Munich Re.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474