14. august 2011

Euroopa suurfirma andis Gazpromi kohtusse

Üks Vene gaasi suurimatest kasutajatest Euroopas, Saksa kontsern E.On, andis Gazpromi maagaasi hinna pärast arbitraazhikohtusse.

E.On võttis kohtutee jalge alla pärast seda, kui Itaalia Edisonil õnnestus saada hinnaalandust, kirjutasid Venemaa meediaväljaanded. Edison hages Gazpromi 2010. aastal ja 2011 soostuski Gazprom gaasi müüma odavamalt.

E.On ostab ära ligikaudu 50% gaasist, mis Gazprom Saksamaale tarnib. Kokku on seda rohkem kui 33 mld kuupmeetrit aastas, Gazpromi ekspordistruktuuris moodustab Saksamaa 23%. Võdrluseks, Edison ostab Gazpromilt vaid ligi 2 mld kuupmeetrit gaasi aastas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474