14. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa suurfirma andis Gazpromi kohtusse

Üks Vene gaasi suurimatest kasutajatest Euroopas, Saksa kontsern E.On, andis Gazpromi maagaasi hinna pärast arbitraazhikohtusse.

E.On võttis kohtutee jalge alla pärast seda, kui Itaalia Edisonil õnnestus saada hinnaalandust, kirjutasid Venemaa meediaväljaanded. Edison hages Gazpromi 2010. aastal ja 2011 soostuski Gazprom gaasi müüma odavamalt.

E.On ostab ära ligikaudu 50% gaasist, mis Gazprom Saksamaale tarnib. Kokku on seda rohkem kui 33 mld kuupmeetrit aastas, Gazpromi ekspordistruktuuris moodustab Saksamaa 23%. Võdrluseks, Edison ostab Gazpromilt vaid ligi 2 mld kuupmeetrit gaasi aastas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474