15. august 2011

Inges Kindlustus kukkus kahjumisse

Suures enamuses Eesti kapitalil olevale Inges Kindlustusele oli möödunud majandusaasta keeruline, sest 2009. aastal teenitud 106,7 miljonit krooni kindlustuspreemiaid kahanes möödunud aastal 67 miljoni kroonini ning aasta lõpetas firma kahjumis.

„Väikse hinnalangusega turul ei läinud me kaasa, et hoida reservid kindlalt tugevad. Kõik meie kliendid on saanud siiski turu soodsaimad pakkumised. Müügi vähenemine tuligi põhiliselt kõrgema kahjususega piirkondade ja sõidukiliikide hindade samal tasemel hoidmisest,“ selgitas Inges Kindlustuse suuromanik ja juhatuse esimees Voldemar Vaino majandusaasta aruandes ära toodud väidet, et kahjum suurenes, kuna firma otsustas erinevalt teistest firmadest kindlustushindu mitte langetada.

Samas on Vaino hindade mitte langetamise otsusega ka tagant järele rahul. „Jah, kahjusus jäi hoolimata karmist talvest tänu kontrolli all hoitud hinnatasemele suhteliselt rahuldavaks.“

Inges Kindlustuse kahjumi suure numbri taga seisab ka teine asjaolu. Nimelt otsustas firma maksta juhatuse liikmele välja varasemate aastate põhjal määratud ühekordse tasu, mis Vaino kinnitusel oli umbes 20% aastatel 2004–2008 teenitud kasumist.

Artiklit saab lugeda paberlehest tellides lehe SIIT või ostes päevapileti SIIT.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474