31. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Exxon läheb koos Rosneftiga Arktikasse

Suurrivaali BP seljatanud Exxon Mobil on löönud käed Venemaa riigile kuuluva naftafirma Rosneftiga minemaks uurimustöödele Artkikasse.

Vastutasuks annab turuväärtuselt maailma kalleim firma Exxon Vene naftafirmale vähemusosalused naftaammutamisprojektides Mehhiko lahes, Texases ja mujal, vahendab Financial Times.

Firmade 3,2 miljardi dollariline tehing järgneb sel aastal katkenud Rosnefti ja BP vahelisele koostööle. Naftafirmade koostöö blokeeriti ära BP kaasosalusega TNK-BP oligarhidest omanike poolt.

Tänane uudis oli valus hoop paljudele naftafirmadele üle maailma, sest Venemaa arktika piirkonnas arvatakse olevat tohutus mahus puutumata nafta- ja gaasireserve. Lisaks on venelased tunnistanud, et vajavad rahvusvahelist abi nende ressurssideni jõudmiseks.

Lepingu kohaselt investeerivad mõlemad firmad koos 3,2 miljardit dollarit Kara Arktika ja Musta mere uurimiseks. Lisaks investeeritakse 450 miljonit dollarit St. Peterburi rajatava uurimiskeskuse tarvis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474