22. september 2011

Venemaa pikendab vanade reaktorite käitusaega

Venemaa on otsustanud pikendada tuumareaktorite käitusaega, mis kuuluvad samasse põlvkonda 1986. aastal Tšernobõlis plahvatanud reaktoriga.

Rosatomi juht Sergei Kirienko ütles intervjuus ajalehele Wall Street Journal, et Venemaa kavatseb kõigi nõukogude ajal ehitatud reaktorite käitusaega pikendada 45 aastale. Nende seas on 11 nn Tšernobõli tüüpi reaktorit, mille käitusaeg oli nõukogude tuumainseneride hinnangul 30 aastat.

Otsusega liigub Venemaa risti vastupidisel kursil näiteks Saksamaa ja Šveitsiga, mis otsustasid Jaapani Fukushima tuumajaamas toimunud suurõnnetuse järel alustada ettevalmistusi tuumaenergeetikast loobumiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474