22. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa pikendab vanade reaktorite käitusaega

Venemaa on otsustanud pikendada tuumareaktorite käitusaega, mis kuuluvad samasse põlvkonda 1986. aastal Tšernobõlis plahvatanud reaktoriga.

Rosatomi juht Sergei Kirienko ütles intervjuus ajalehele Wall Street Journal, et Venemaa kavatseb kõigi nõukogude ajal ehitatud reaktorite käitusaega pikendada 45 aastale. Nende seas on 11 nn Tšernobõli tüüpi reaktorit, mille käitusaeg oli nõukogude tuumainseneride hinnangul 30 aastat.

Otsusega liigub Venemaa risti vastupidisel kursil näiteks Saksamaa ja Šveitsiga, mis otsustasid Jaapani Fukushima tuumajaamas toimunud suurõnnetuse järel alustada ettevalmistusi tuumaenergeetikast loobumiseks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474