24. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laar: kaitsekulude tõus kahele protsendile märk kogu Põhjalale

Kaitseminister Mart Laar teavitas Wroclawis toimunud Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel partnereid Eesti kaitsekulude tõusust kahele protsendile rahvuslikust kogutoodangust.

Laar ütles, et kaitsekulude kasvatamine kahele protsendile on mitmeski mõttes märk kogu Põhjalale. "Riigikaitse arvelt oma majandusprobleemidele lahendust leida ei ole kõige parem viis, kuigi mitmeski riigis on seda poliitilise surve tõttu tehtud," lausus Laar pressiteate vahendusel.

Kohtumisel osalesid Leedu, Eesti, Rootsi ja Soome kaitseministrid ning esindajad Lätist ja Taanist. Tõdeti, et kui Euroopas ja NATOs on "tark kaitsepoliitika", ehk ühiste lahenduste otsimine midagi uut, siis Põhjalas on see juba traditsiooniline poliitika. Sellega seoses tuletati meelde traditsioonilist Põhjala koostööd kui Balti riikide ühist õhuseiresüsteemi.

Laari sõnul on heaks näiteks sellest ka Soome ja Eesti ühine radarihange, mis võimaldas osta Eestil kaks radarit ühe hinnaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474