3. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tarbis augustis 4% rohkem elektrit

Eraisikud ja ettevõtted tarbisid Eesti elektrisüsteemis tänavu augustis mullusega võrreldes 4% enam elektrit, edastas Elering.

Peale jaanuarikuus toimunud tarbimise 9% langust on elektritarbimine võrreldes eelmise aastaga igakuiselt veidi tõusnud, jõudes kaheksa kuu kokkuvõttes aastatagusega ligikaudselt samale tasemele. Kokku tarbiti tänavu augustis 547 GWh elektrienergiat.

Tarbimine kasvas enim Harjumaal (ligi 13%), ülejäänud Eestis jäi tarbimise kasv mõne protsendi juurde ning tarbimine vähenes veidi saartel ja Rapla-Järva piirkonnas.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi kommenteeris, et kui varasematel aastatel on elektri kasutamine ja SKP kasv olnud väga selges korrelatsioonis, siis 2011. aasta esimesel poolaastal kasvas majandus 8,5%, aga elektritarbimine jäi eelmise aasta samale perioodile veidi alla. "Tulevikus oleks oluline tarbimise pikaajalisema trendi põhiselt sügavamalt analüüsida kogu energiabilanssi, kas kasvavad energiahinnad ja majanduskriis on sundinud tarbijaid suuremale energiaefektiivsusele ja kas on toimumas pööre energiasäästlikuma kasutamise suunas,“ lisas Veskimägi.

Augustis toodeti Eestis elektrit 904 GWh, mida on aastatagusega võrreldes 13% rohkem. Sealjuures on enam kui kaks korda kasvanud taastuvenergia toodang. Kasvu taga on eelkõige Narva Elektrijaamad, mis hakkasid alates selle aasta augustist kasutama elektri tootmiseks taastuvkütust, aga ka Pärnu koostootmisjaam, mis kasutab taastuvkütust alates jaama töösseminekust 2010. aasta novembris.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474