5. oktoober 2011

Swed kinnisvarast: hea aeg ostmiseks, kuid inimesed passivad

Kinnisvaraturg on tagasi 2006. aasta tasemel, kuid selle vahega, et siis oli inimestel julgust osta – täna seda pole, maailmas toimuv hirmutab, ütles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.

Kinnisvaratehingute maht tänavu üheksa kuuga pole võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud, küll aga on 11 protsenti tõusnud ruutmeetri hind. Eluasemelaenu võtmine aga on Tuki sõnul tõusuteel, kusjuures kasv kiireneb.

Samas panga eluasemelaenuporfell väheneb ja et vähenemine peatuks, peaks kodulaenude müük suurenema 15-20 protsenti, rääkis ta. 

Swedbanki hinnangul on Eesti inimeste laenuvõime seitse miljardit eurot, reaalselt aga on majapidamistel võetud laenude jääk 7,6 miljardit krooni. "Täna aitab majapidamiste laenukoormust oluliselt teenindada töötamine välismaal," nentis Tukk.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474