5. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swed kinnisvarast: hea aeg ostmiseks, kuid inimesed passivad

Kinnisvaraturg on tagasi 2006. aasta tasemel, kuid selle vahega, et siis oli inimestel julgust osta – täna seda pole, maailmas toimuv hirmutab, ütles Swedbanki eraisikute finantseerimise divisjoni direktor Andres Tukk.

Kinnisvaratehingute maht tänavu üheksa kuuga pole võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvanud, küll aga on 11 protsenti tõusnud ruutmeetri hind. Eluasemelaenu võtmine aga on Tuki sõnul tõusuteel, kusjuures kasv kiireneb.

Samas panga eluasemelaenuporfell väheneb ja et vähenemine peatuks, peaks kodulaenude müük suurenema 15-20 protsenti, rääkis ta. 

Swedbanki hinnangul on Eesti inimeste laenuvõime seitse miljardit eurot, reaalselt aga on majapidamistel võetud laenude jääk 7,6 miljardit krooni. "Täna aitab majapidamiste laenukoormust oluliselt teenindada töötamine välismaal," nentis Tukk.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474