9. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigiprojektid võiksid tarbida taastuvenergiat

Eesti pelletitoodang on energiamahult võrreldav umbes kolmandikuga siin tarbitavast maagaasist.

„See on meeletu ressurss, mida saaks otstarbekalt ja kasumlikult ka kohapeal kasutada,“ ütleb Baltimaade suurima puidugraanulitootja ASi Graanul Invest juht Raul Kirjanen.

Graanul Investi tütarfirma Pelletiküte pakub pikaajalisi energialahendusi nii omavalitsustele kui ka era- ja riigifirmadele. Areng selles vallas võiks Kirjaneni sõnul olla kiiremgi.

„Näiteks on praegu käimas suur hoonete energiatõhususe programm,“ räägib Kirjanen. „Osa sellest võiks olla kindlasti see, et kui  hoone ei asu taastuvatest energiaallikatest sooja tootvas kaugküttevõrgus, siis tuleks tema küttelahendus ümber projekteerida taastuvatele energiaallikatele.“

Ta toob näiteks rajatava Eesti Rahva Muuseumi, kunstiakadeemiat ja uut vangla – kõik need riiklikud ehitused tuleks juba eos projekteerida ja ehitada taastuvatele energiaallikatele. „See oleks asjalik ja vajalik signaal riigi poolt, et see on meie jaoks oluline teema,“ põhjendab Kirjanen. „Selline poliitika vähendaks sõltuvust importkütusest ning säästaks kulusid nii praegu kui ka tulevikus.“

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474