13. oktoober 2011

Eesti ja Vene pensionikindlustuse lepe hakkab ajutiselt kehtima

Valitsus kiitis heaks Eesti ja Venemaa vahelise pensionikindlustuse koostöölepingu ajutise kohaldamise.

Koostöölepingut kohaldatakse valitsuse korralduse kohaselt alates 16. oktoobrist kuni kuueks kuuks. Ajutine kohaldamine on vajalik, kuna Venemaa Riigiduuma pole jõudnud lepingut ratifitseerida, kuid mõlemas riigis isikute pensioniõigusi tagav koostööleping saab jõustuda alles pärast riikidevahelist ratifitseerimiskirjade vahetamist.

Pensionikindlustuse koostööleping allkirjastati Eesti ja Venemaa vahel Tallinnas tänavu 14. juulil. Riigikogu ratifitseeris selle 28. septembril. Ettepaneku lepingu ajutise kohaldamise kohta tegi Eestile Venemaa 29. septembril, andes noodiga teada, et ei jõua uut lepingut ratifitseerida.

Eelduslikult ei ületa lepingu ajutise rakendamise periood kuut kuud. Kui Venemaa jõuab oma ratifitseerimisprotseduurid lõpule viia enne kuue kuu möödumist lepingu ajutisest kohaldamisest, siis leping jõustub. Kuus kuud on ka Vene ekspertidega läbiräägitud aeg, mille raames nad kindlasti jõuavad oma riigisisesed ratifitseerimisprotseduurid lõpetada, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kui kuue kuu möödumisel ei ole riigid omavahel ratifitseerimiskirju vahetanud, tuleb valitsuse korraldusega pikendada ajutise kohaldamise tähtaega.

Pärast valitsuse korralduse heakskiitmist ajutise kohaldamise kohta saadab Eesti Venemaale samasisulise noodi.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474