24. oktoober 2011

Sotsid: mis kasu toovad Eesti Energia välisinvesteeringud?

Majandusminister Juhan Partsil tuleb riigikogule selgitada, mis kasu loodab riik saada Jordaaniasse, Marokosse ja USAsse tehtud ning tehtavatest Eesti Energia investeeringutest.

Ministrile arupärimise esitanud sotsiaaldemokraatide hinnangul tekitavad Eesti Energia maailmavallutuslikud plaanid koos juba tehtud investeeringutega mitmeid küsitavusi, mis vajavad selgeks rääkimist.

"Parts on öelnud, et Eesti Energia huvi Jordaanias on tehnoloogia eksportimine. Miks siis ei müü Eesti Energia Jordaaniasse tehnoloogiat, vaid kavandab elektri tootmist? Mis kasu loodab Eesti riik sellest saada," ütles sotside aseesimees Urve Palo.

Samuti tuleb ministril selgitada, miks ostab Eesti Energia Utah' osariigis kokku maid ja põlevkivivarusid, kui tegelik plaan on müüa tehnoloogiat, mida sotside teatel pole täna töökindlana veel olemas.

"Eesti Energia on investeerinud nii Jordaaniasse kui ka USAsse. Üksnes eeltööd lähevad maksma üle miljardi krooni," märkis Palo. "Seetõttu küsime, kui palju ja millal loodab Eesti Energia teenima hakata, kui suur on investeeringute kogumaksumus ning kust see raha tuleb," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474