31. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeerimisriskiga elukindlustus kaotas populaarsust

Investeerimisriskiga elukindlustuse (IRE) lepingute alusel laekunud kindlustusmaksete maht vähenes esimesel poolaastal mullusega võrreldes 31 protsenti, kirjutas finantsinspektsioon värskelt avaldatud Eesti finantsteenuste turu ülevaates.

IRE kindlustuse lepingute arv vähenes tuhande võrra, 45 000-le. IRE elukindlusmaksete maht vähenes 20,5 miljonilt eurolt 14 miljonile.

2011. aasta I poolaastal laekus ühte IRE lepingusse keskmiselt 312 eurot. Samas võrreldes aastataguse perioodiga on makse summa märgatavalt vähenenud: 2010. aasta I poolaastal oli keskmine sissemakse summa 445 eurot.

Mandatum kaotas turuosa. Kindlustusmaksete laekumine IRE-s vähenes oluliselt kõikide elukindlustusseltside lõikes. Suurim langus toimus Mandatum Life Insurance Baltic’us, mille tulemusena vähenes tema turuosa IRE valdkonnas 54%-lt 46%-ni. Swedbank Life Insurance’i turuosa kasvas 29%-lt 34%-ni ning SEB Elu- ja Pensionikindlustuse turuosa 12%-lt 13%-ni.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474