1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S juht: äris kaks miinust plussi ei anna

Liitujatest peab vähemalt üks pool olema tugev, vaid matemaatiliselt annavad miinusmärgid kokku plussi, kuid mitte äris, kommenteeris turvaettevõtete liidu ja AS G4S Eesti juhatuse esimees Andrus Ossip kahe turvafirma ühendamist.

Täna teatati, et Urmas Sõõrumaa ühendab oma turvafirmaga K Grupp Indrek Sepale kuuluva Pristise, mille tulemusena sünnib enam kui tuhande töötajaga turvaettevõte USS Security Eesti AS.

"Paar aastat tagasi, kui Rein Kilk müüs Skorpioni, prognoosisin ma turule ka edasist konsolideerumist. Sama meelt olen ma jätkuvalt,“ sõnas Ossip.

Ossip usub, et konsolideerumine mõjub kokkuvõttes turule tervendavalt, ise küsimus on tema sõnul see, kas iga ühinemine ka õnnestub. „Viimaste aastate majandusnäitajad kõnelevad selget keelt, et ega eespool nimetatud müügitehing õnne ostja õuele toonud,“ rääkis Ossip. „Liitujatest peab vähemalt üks pool olema tugev, vaid matemaatiliselt on nii, et miinusmärgid annavad kokku plussi - äris see reegel ei kehti.“

Seepärast on Ossip enda sõnul ka praeguse ühinemise suhtes mõõdukalt skeptiline ja ootab, mida aeg näitab.

Turvaturu arengu seisukohalt on juhi hinnangul oluline, et ühinenud ettevõte asuks järgima ausaid äritavasid, konkurentsireegleid ja ajaks läbipaistvat hinnapoliitikat. „Siiski jääb mulle veidi arusaamatuks loobumine juba mõningase tuntuse ja väärtusega kaubamärkidest ja pöördumine tagasi ajalukku,“ viitab Ossip uue ettevõtte nimele. 

Äris tuleb vaadata tulevikku, mitte jääda kinni mineviku kammitsatesse, arvas ta. 

 Ossipi kinnitusel on G4S nii rahvusvahelises plaanis kui ka Eesti tasandil aktiivselt otsimas võimalusi, kuidas oma tegutsemisvaldkondi avardada, leida äritegevusvõimalusi väljaspool traditsioonilisi turvateenuse raame. „Heaks näiteks oli G4Si soov osta haldusteenuseid osutav rahvusvaheline kontsern ISS, mis aktsionäride vastuseisu tõttu siiski ei realiseerunud,“ lausus ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474