1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indrek Raudne ostis Saaremaal mõisa

Riigikogu liige Indrek Raudne (IRL) ostis Saaremaal Lümanda vallas asuva Kotlandi mõisa, kuid ei tea veel, kas teeb sellest majutusasutuse või jätab erakasutusse.

"Minu sattumisel ostjaks oli tegemist asjaolude õnneliku kokkulangemisega elik juhusega, nagu taoliste asjade puhul ikka," ütles Raudne Meie Maale ning lisas, et ostis kinnistu juunikuus eraisikust omanikult teadlikult mõisahoone enda pärast.

"Ostuhind on tõenäoliselt kübeke võrreldes kordategemise kuludega. Nimelt on hoolimata kõlavast tiitlist "mõisa"-taoliste kinnisasjade turuväärtus selles asukohas kahjuks või õnneks tavalise maatulundusmaa väärtus," selgitas ta.

"Kas see on puhtalt isiklikul otstarbel, mingil kujul avatud turismi-, puhke- ja/või majutusobjektina või omavahel kombineeritud kujul, seda näitab aeg ja avanevad võimalused," kommenteeris ta 1818. aastal ehitatud hoone taastamist.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474