8. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kriis lahjendab elukindlustust

Elukindlustajate kogutud kindlustuspreemiad on võrreldes 2008. aastaga vähenenud viiendiku võrra. Veelgi suuremad käärid on kindlustusnõuete väljamaksetes - need on alanenud tervelt kolmandiku.

Viimaste aastate kindlustusmaksete laekumine on olnud ebaühtlane ja üldiselt langeva trendiga, tunnistab Ergo Life Insurance Eesti filiaali elu- ja ravikindlustuse juht Taivo Saar. Tema hinnangul on selle põhjus masu, mille inertsi mõju avaldus ka III kvartalis.

Samuti on kindlustuspreemiate vähenemist tinginud maksusoodustuse kaotamine riskirikkasse elukindlustustootesse, täiendas SEB elu- ja pensionikindlustuse juht Indrek Holst.

Kõiki neid asjaolusid arvesse võttes kogus näiteks SEB kolmanda samba kindlustustoodetesse kaks miljonit eurot vähem kui kolme aasta eest.

Ka finantsinvestorite peataolek süvendab langust kindlustusturul. Mandatum Life Insurance Baltic SE juhi Imre Madisoni sõnul kehtib seaduspära – kui finantsturud kasvavad, on investeerimisriskiga elukindlustuse osakaal enam kui pool elukindlustusturu mahust.

Tõenäoliselt kaotas just Mandatum Life kõige suurema tüki preemiate turuosast, sest pakub peamiselt investeerimisriskiga elukindlustust. Mandatumi preemiate turuosa langes 11,7 protsendini. Mullu samas kvartalis oli ettevõtte turuosa üle 30%.

Seevastu suurendas oma turuosa enim Swedbanki elukindlustus, kellele kuulub preemiaturust 41%. Ühtlasi on Swedbank ka elukindlustusturu suurim kindlustuspreemiate saaja.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht siit.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474