9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine kohtusekretär palgast: see oli lausa alandav!

Kohtuametnike töö eest makstakse kuni 40 protsenti vähem palka kui samadele nõudmistele vastavale ministeeriumi ametnikule. Alamakstud kohtuametnikud peavad oma tasu alandavaks.

Neli aastat Harju maakohtus sekretärina töötanud Karine Vartla lahkus hiljuti südamelähedasest ametist, sest 535eurosest brutopalgast ei saanud söönuks."See on allapoole igasugust arvestust vastavalt töökohustuse, vastutuse, töö iseloomuga. See on midagi sellist, mis on lausa alandav," kommenteeris Vartla mõne sõnaga endises ametis saadud töötasu.

Justiitsministeeriumis on palgad kopsakamad kui kohtus. Kui võrrelda 535eurost kohtusekretäri palganumbrit justiitsministeeriumi referendi tasuga, on käärid lausa 40 protsenti. Nõudmised kandidaatidele on aga suuresti samad.

Nii ettevõtjad kui advokaadid märgivad, et kohtus asjad venivad.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast. Vajadusel osta päevapilet või telli leht siit.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474