9. november 2011

Latvenergo napsas Eesti Energialt 100 mln krooni

Latvenergo Kaubandus kasvatas müügi 2010. aastal Eesti Energialt kliente üle võttes 349,3 miljonilt kroonilt 448,4 miljoni kroonini.

Mäletatavasti käis möödunud aasta veebruaris-märtsis suurklientide pärast kõva rebimine ja kuuldavasti tegi börsielektrit ostma sunnitud ettevõtetele tunduvalt soodsamaid pakkumisi kui kohalik elektrimonopol.

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles hiljem, et ettevõtted peaksid häbenemata veerandi võrra odavamad Latvenergo pakkumised vastu võtma. „Minu soovitus on, võtke see pakkumine vastu, ärge häbenege!“ kommenteeris Liive üht hankekonkurssi. „Võidate teie, võidame meie, sest müüme sama energia, mida te 25% odavamalt ostate, lätlastele ja leedulastele avatud turu hinnaga maha!“

2010. aastal ulatus Latvenergo Kaubanduse kogumüük ettevõtte majandusaasta aruande andmetel 140 GWHni. Ühtlasi oli Läti energiamonopoli Eesti tütarfirma iseseisvate elektri koostootmisjaamade, tuuleelektrijaamade ja hüdroelektrijaamade hulgas eelistatuim elektri kokkuostja. 2010. aastal ostis Latvenergo Eesti väiketootjatelt kokku 818 GWH elektrienergiat ja müüs sellest 279 GWH Lätti. Alates möödunud aasta 1. aprillist kaupleb Latvenergo ka elektribörsil Nord Pool Spot.

2011. aastal kavatses Latvenergo Kaubandus oma tegevust laiendada ja müügimahtu kahekordistada. Möödunud aasta lõpus käis ettevõte meediale välja, et püüab Eestis 12-14% suurust turuosa.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474