9. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Latvenergo napsas Eesti Energialt 100 mln krooni

Latvenergo Kaubandus kasvatas müügi 2010. aastal Eesti Energialt kliente üle võttes 349,3 miljonilt kroonilt 448,4 miljoni kroonini.

Mäletatavasti käis möödunud aasta veebruaris-märtsis suurklientide pärast kõva rebimine ja kuuldavasti tegi börsielektrit ostma sunnitud ettevõtetele tunduvalt soodsamaid pakkumisi kui kohalik elektrimonopol.

Eesti Energia juht Sandor Liive ütles hiljem, et ettevõtted peaksid häbenemata veerandi võrra odavamad Latvenergo pakkumised vastu võtma. „Minu soovitus on, võtke see pakkumine vastu, ärge häbenege!“ kommenteeris Liive üht hankekonkurssi. „Võidate teie, võidame meie, sest müüme sama energia, mida te 25% odavamalt ostate, lätlastele ja leedulastele avatud turu hinnaga maha!“

2010. aastal ulatus Latvenergo Kaubanduse kogumüük ettevõtte majandusaasta aruande andmetel 140 GWHni. Ühtlasi oli Läti energiamonopoli Eesti tütarfirma iseseisvate elektri koostootmisjaamade, tuuleelektrijaamade ja hüdroelektrijaamade hulgas eelistatuim elektri kokkuostja. 2010. aastal ostis Latvenergo Eesti väiketootjatelt kokku 818 GWH elektrienergiat ja müüs sellest 279 GWH Lätti. Alates möödunud aasta 1. aprillist kaupleb Latvenergo ka elektribörsil Nord Pool Spot.

2011. aastal kavatses Latvenergo Kaubandus oma tegevust laiendada ja müügimahtu kahekordistada. Möödunud aasta lõpus käis ettevõte meediale välja, et püüab Eestis 12-14% suurust turuosa.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474