14. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allikson: Nord Streamil ja gaasi hinnal pole seost

Nord Streami tõrjumisel ning Eestile müüdava maagaasi hinna vahel pole mingit seost, leiab Baltic Energy Partners OÜ partner Marko Allikson.

Energeetikaspetsialist Marko Allikson kommenteerib, kas Eesti jah-sõna oleks mõjutanud maagaasi hinda.

On väga kahtlane, kas Eesti oleks suutnud rääkida läbi Nord Streami omanikega võimalust gaasi ostuks Saksamaa poolelt, kui sealsed turuhinnad on soodsamad. Seetõttu pole Nord Streamil Eestisse ostetava gaasi hinnaga mingisugust seost, kuna seal planeeritult voolav gaas on samalt tarnijalt kui ka täna Eestisse imporditav gaas. Miks peaks Gazprom müüma samale kliendile gaasi ühest torust odavamalt kui teisest?

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474