5. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko Ehitus loob uue firma

Merko Ehituse nõukogu otsustas reedel toimunud koosolekul luua eraldada Merko Ehitusest Eestis toimuv ehitustegevus ja koondada see uude äriühingusse Merko Ehitus Eesti.

Muudatuste eesmärkideks on lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimine ning ressursside efektiivsem jaotamine kontserni ärivaldkondade vahel.

Muudatuste läbiviimiseks on Eestis asutamisel uus äriühing AS Merko Ehitus Eesti, kuhu koondatakse kogu Eestis toimuv ehitustegevus. Kontsernisiseselt võõrandatakse Eestis ehitusega tegelev ettevõte AS-ile Merko Ehitus Eesti.

Tänane Merko Ehitus muutub nn. holding- ehk valdusettevõtteks, kes iseseisvalt tootmistegevusega ei tegele.

Tootmistegevus koondub igas riigis, kus tegutsetakse, vastavas riigis registreeritud äriühingusse - nagu täna tegeleb tootmistegevusega Lätis SIA Merks või Leedus UAB Merko Statyba.

Pärast ehitustegevuse võõrandamist tütarettevõttele jäävad holdingettevõtte varade hulka tütarettevõtete osalused ja kinnisvaraarendustegevuseks vajalikud kinnistud ja vastav arendustegevus. Suuremate projektide puhul jätkatakse eri riikides tegutsevate äriühingute vahelist koostööd nii ühispakkumiste tegemisel kui ehitustööde teostamisel. Valdusfirma põhitegevuseks jääb Merko Ehitus kontserni erinevate äriühingute strateegiate väljatöötamine ning elluviimine eestkätt ressursside pikemaajalise planeerimise kaudu. Senine AS Merko Ehitus juhatus asub juhtima AS-i Merko Ehitus Eesti.

Struktuuri muudatus kavatsetakse läbi viia pärast aastavahetust.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474