27. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fukushima jaama omanik küsib miljardeid juurde

Jaapani tuumajaamade omanikfirma Tepco küisb riigilt 6,7 miljardi euro suurust abi, et hakkama saada tuumajaamaõnnetuse põhjustatud kahjude väljamaksmisega, kirjutab Yle Uutiset välisagentuuridele tuginedes.

Kui abipalve rahuldatakse, suureneb Tepcole tuumaõnnetuse kuludeks makstava abi määr 16,6 miljardi euroni. Ettevõtte teatel vajab ta lisaraha seepärast, et Jaapani valitsus laiendas õnnetuses kannatada saanutele hüvitise maksmise kriteeriume. Valitsuse otsus suurendas nii hüvitise saajate hulka kui ka hhüvitise suurust, teatas ettevõte.

Spetsialistide grupp arvestas oktoobris, et Tepco makstavate hüvitiste summaks kujuneb kahel esimesel aastal umbes 44 miljardit eurot. Teise rühma hinnangul tule Tepcol maksta 2 miljardi euro võrra rohkem.

Arvatavalt rahuldab Jaapani tööstusminister Yukio Edano Tepco abipalve kõige varem jaanuaris, ütles anonüümne allikas Reutersile.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474