30. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Molycorpi aktsia kokku kuivamas

Sel kevadel Tiit Vähilt Silmeti ära ostnud haruldaste muldmetallide kaevandaja Molycorpi aktsia on New Yorgis järsult kukkunud Hiina ekspordikvootide püsimise tõttu.

Kolmapäeval teatas JPMorgan Chase, et alandas Molycorpi käibe- ja kasumiprognoosi ning aktsia hinnasihti, sest Hiina ekspordikvoodid ei kuku tuleval aastal, kirjutab Associated Press.

Hiina valitsus teatas teisipäeval, et säilitab 2012. aasta haruldaste muldmetallide ekspordikvoodid sisuliselt muutumatutena, mis survestab väljaspool Hiinat tegutsevate haruldaste muldmetallide tootjate aktsiaid.

Uudise peale kukkus Molycorpi aktsia 14%, 24,04 dollarini. Tegu oli suurima kukkumisega alates 20. septembrist. Langusele tuli neljapäeval vaid lisa ning aktsia odavnes veel 2,41% jagu, makstes enne aasta viimast kauplemispäeva 23,46 dollarit.

Kui aasta algus oli Molycorpile suurepärane ning aktsia hind ligi kahekordistus kevadeks, siis alates maist on tulnud järsk langus. Aasta algusest on aktsia kaotanud 53% hinnast ning mais saavutatud tipust on hind alla tulnud lausa 70%.

JPMorgan kärpis Molycorpi aktsia hinnasihti varasemalt 57 dollarilt 39 dollarile ja kahandas 2012. aasta käibeprognoosi 4,50 dollarilt aktsia kohta 2,78 dollarini.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474