30. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neljandik lätlastest ei usu pensioni saamisse

Üle neljandiku ehk 27% Läti elanikkonnast on loobunud pensioniga seotud seadusemuudatuste jälgimisest, kuna ei usu, et nad üldse kunagi pensioni saavad, selgus kindlustusfirma Compensa Life küsitlusest.

Vaid pool Läti elanikkonnast pöörab pensionisüsteemi käekäigule ja võimalikele muudatustele tähelepanu, kuid paljusid pensionisüsteem lihtsalt ei huvita, vahendas uudisteportaal rus.db.lv.

16% 1085 küsitletust vanuses 18-74 aastat mainis, et nad ei saa aru, kuidas pensionisüsteem toimib. 5% ütles, et ei jälgi muudatusi seetõttu, kuna arvavad, et peavad oma heaolu vanaduspõlveks ise kindlustama.

Küsitlus näitas, et usaldamatus riikliku pensionisüsteemi vastu on küllaltki suur. Vaid viiendik küsitletuist arvab, et nende vanaduspõlve heaolu sõltub elu jooksul makstud maksudest. Suurema sissetulekuga küsitletud olid seejuures pessimistlikumad.

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474