18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhan Parts: kohe tuleb elektrituru avanemise reklaami teine laine

Täna tõrjus majandusminister Juhan Parts riigikogu ees opositsiooni väiteid, et elektrituru avanemine ei ole ette valmistatud ja tarbijaid ei ole sellest piisavalt teavitatud.

„Viimase uuringu tulemuse põhjal on teadlikkus elektrituru avanemisest kasvanud 92%-ni," ütles Parts. "Seejuures riigipoolne teavitamine jätkub ka novembris ja detsembris, kõik tarbijad saavad teist korda turu avanemist käsitleva riigipoolse trükise, toimub ulatuslik reklaamikampaania, ilmuvad eriväljaanded ajalehtede vahel. Juba suvest on avatud infotelefon ning veebileht,“ selgitas minister.

Käsitledes valitsuse võimalikke samme, et langetada elektri lõpphinna komponente, märkis Parts, et valitsus esitab lähiajal eelnõu, mis puudutab taastuvenergia tasusid.

Seaduse jõustumisest ja juhul, kui see toimub enne 1. jaanuari 2013, väheneks taastuvenergia tasu komponent 20%. "Kui me kalkuleerime prognoositava taastuvenergia tasu energia lõpphinnas kuni aastani 2020, siis tarbija võit võrreldes täna kehtiva seadusega on 350 miljonit eurot," ütles Parts. Tema hinnangul on need olulised sammud selleks, et tarbijat paremini kaitsta.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474