18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalleim sundmüügis olev kinnistu jäi ostjata

Kalleim sundmüüki pandud kinnistu, mis kuulub Paljassaare sadama arendajale, ärimees Sergei Hadži firmale Fransertal, ei leinud endale ostjat.

"Tänase seisuga ei ole ostjat," märkis pankrotihaldur Tarvo Lindma. Ta ei soovinud kommenteerida ka seda, kui suur oli ostuhuvi. "Neid asju ma ei taha kommenteerida, sest see ei ole päris avalik info. Ilma asjaosaliste nõusolekuta ma seda kahjuks kommenteerida ei saa ja neid on siin palju, võlausaldajaid ja võlgnikke," lisas Lindma.

Äripäev kirjutas Tallinnas Nõlva 9 kinnistu müügist esimest korda 2009. aasta märtsis, kui kohtutäitur selle müüki pani. Esialgne hind oli 596 mln, seejärel langes see 482 mln kroonile ning edasi sulas hind nagu kevadine lumi. Praegu on kinnistu müügis 16 mln euroga.

Paljassaare sadama üks suurarendaja, firma Fransertal omanik Sergei Hadži sai tänu loomingulisele raamatupidamisele ning mereäärse kinnistu korduvale üleshindamisele Sampo Pangast üle saja miljoni krooni laenu. 2009. aastal pani kohtutäitur kinnistu 500 miljoni krooniga sundmüüki. Ehkki toona ütles Hadži, et see ei tähenda firma pankrotti ning otsitakse uusi investoreid, oli sama aasta septembris Fransertal juba ametlikult pankrotis.

Kinnistule on seatud mitu hüpoteeki, näiteks Sampo panga kasuks 250 mln krooni, OÜ Herkimer kasuks 30 mln krooni ja OÜ Haltransa kasuks 22,6 mln krooni. Viiel hektaril asub üks kontorihoone ning paar laohoonet.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474