19. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs langes eelnevalt omatud majade müük

Septembris langes eelnevalt omanduses olevate elamute müük kahe aasta kõrgeimalt tasemelt, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Müüki hoidis tagasi ebapiisav pakkumine, mis võib jääda hindasid ülespoole kruvima. Eelnevalt omatud elamute müük USAs langes septembris 1,7%, 4,75 miljoni peale, aasta baasil. Selline tulemus oli kooskõlas analüütikute oodatuga.

Keskmine müügihind tõusis võrreldes eelneva aastaga hüppeliselt. Viimati oli keskmise hinna nii suurt tõusu näha 2005. aastal. Keskmine elamu müügihind tõusis 183 900 dollari peale, mis on 11,3% kõrgem aastatagusest näitajast.

Eelnevalt omatud elamute müük kuivab kokku, samal ajal kui nõudlus kasvab, kuna praegused omanikud ootavad hindade edasist tõusu.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474