23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elekter kallineb veelgi

Eesti Energia kaotab eraklientidele lepingu ennetähtaegse lõpetamise trahvi ja tõstab seetõttu elektri hinda.

Koduklientidel on seega võimalik tähtajalisi lepinguid katkestada ühekuulise etteteatamisajaga. Samas hakkab tähtajaliste lepingute ennetähtaegse katkestamise risk kajastuma elektri kilovatt-tunni hinnas, teatas ettevõte.

”Ehkki tänane võlaõigusseadus lubab meie hinnangul ka teistsugust tõlgendust, võtame edasiste arusaamatuste vältimiseks koduklientide elektrilepingutest välja punkti, mis käsitleb tähtajaliste lepingute ennetähtajalise lõpetamise tasu,” ütles Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

Uued lepingupõhjad ja hinnad võetakse kasutusele esmaspäeval, 29. oktoobril. ”Kliendid, kes on tänaseks meiega lepingu sõlminud, ei pea muretsema, sest hind jääb nende praegustes lepingutes samaks, ent lepingu ennetähtaegse lõpetamise korral ei tule ka neil tasu maksta. Kliendid, kes soovivad meiega sel nädalal lepingut sõlmida, ei pea samuti oma otsust edasi lükkama. Ehkki selle nädala lõpuni on lepingutingimustes kõnealune punkt veel sees, ei tule klientidel lepingu katkestamisel tasu maksta,” kinnitas Rink.

Juriidilistest isikutest klientide lepingutesse jäävad tähtajaliste lepingute katkestamise tasud sisse ning nende klientide tänastesse lepingutesse ja hinnakujundusse muudatusi ei tule.

Eesti Energia esitab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures tegutsevale elektrituru ümarlauale ettepaneku algatada kehtiva võlaõigusseaduse täiendamine. 

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474