23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MKM: "hall ala" elektrituruseaduses

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda märkis, et ta ei oleks pahatahtlik elektrimüüjate suhtes, kelle lepingud on puudulikud, sest see oli seaduses mõnevõrra "hall ala".

"See oli seaduses mõnevõrra „hall ala“ ja vajaski selgust, mis saabus justiitsministeeriumi hinnanguga," kommenteeris Ruuda.

Tarbijakaitseamet leidis elektrimüüjate avatud turu müügilepingute tingimustes puudusi ning palus ettevõtetel need kõrvaldada. Samuti märkis eile ka justiitsministeerium, et avatud elektriturul on lepingu lõpetamise tasu nõudmine kehtivast seadusest tulenevalt tühine.

Ruuda sõnul juhtis MKM tähelepanu lepingute probleemile juba elektrituruseaduse muutmise kooskõlastusringile saatmise käigus, hiljem ka töökohtumistel justiitsministeeriumiga. MKM toetas toona samuti riigikogu menetluse käigus täpsema regulatsiooni väljatöötamist lepingute lõpetamiseks.

"Riigikogu menetlusel leiti, et VÕSi sätet täiendada ei ole tarvis ja see võimaldab teha turuosalistel põhjendatud otsuseid elektripakettide väljatöötamiseks. Justiitsministeeriumi ja tarbijakaitseameti eilne tõlgendus leppetrahvide kehtetuse kohta, kui tarbija teatab lepingu lõpetamise soovist kuu ette, toob selguse majja," kommenteeris Ruuda.

 

 

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474