26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SocGen: Hiina võib eelistada Vene maagaasile USA oma

Hiina võib eelistada importida USAst veeldatud maagaasi selle asemel, et osta maagaasi torusid pidi Venemaalt. Euroopa ei tohiks maha magada kildagaasi võimalusi, vahendab Bloomberg Societe Generale’i analüütikut.

„Hiina on uue ja madalama hinnatundlikkusega gaasiimportija kui Jaapan või Lõuna-Korea, mistõttu on üsna tõenäoline, et vastupidiselt geograafiale võib Hiina valida USAst meritsi toodava veeldatud maagaasi (LNG) vaatamata sellele, et Venemaalt saaks maagaasi lähemalt torujuhtmeid mööda importida, et hoida hind madalam," ütles analüütik Thierry Bros. „Euroopa gaasiturg ei hakka täielikult funktsioneerima, kui ei toodeta piisavalt kodumaist kildagaasi.“

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474