1. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Energiahinna võrdlusse lisandusid Imatra ja VKG

Elektrimüüjad Imatra Elekter ning VKG Elektrivõrgud avalikustasid oma hinnapaketid, mis lisati ka hinnavõrdlusportaali energiaturg.ee.

Portaalis energiaturg.ee saab nüüd võrrelda kuue elektrimüüja hinnapakette: koos Imatra ja VKGga on seal 220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas ja Elektrum. Täna saab tarbija valida 79 paketi vahel, teatab OÜ Energiaturg.

Novembris on lubanud oma hinnad avalikustada veel seitsmeski müüja, Elektrimüügi AS.

Energiaturg.ee tegevjuht Moonika Kukke soovitab tarbijal alustada elektrilepingu sõlmimiseks vajalike ettevalmistustega. „Tasuks kontrollida oma võrgulepingu kehtivust ja tarbimisandmete olemasolu andmelaos, samuti võiks tarbija kaaluda fikseeritud hinnaga tähtajalise paketi ja muutuvhinnaga tähtajatu paketi eeliseid ja puudusi enda jaoks ning muutuvhinnaga paketi eelistamise puhul uurida elektrimüüjalt, kuidas just see elektrimüüja kujundab tarbija jaoks börsihinna,“ selgitas Kukke.

Energiaturg.ee kontrollib portaalis esindatud müüjate hinnapakettide ajakohasust iga päev ning lisab uued müüjad ning olemasolevate müüjate paketimuudatused jooksvalt oma süsteemi. Energiaturg.ee vastab ka tarbijate küsimustele, mida tarbijad on mõne nädala jooksul Energiaturg.ee-le esitanud 400 ringis, ning annab ka sõltumatut nõu.

Energiaturg.ee on sõltumatu ja tarbijakeskne elektripakettide hinnavõrdlusportaal, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo Glimstedt, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

1. jaanuaril 2013 avaneb Eestis elektriturg, mis tähendab, et elektrihind muutub turupõhiseks ning majapidamised ja ettevõtted saavad valida endale nii sobiva elektrimüüja kui ka elektripaketi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474