1. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maagaas upitas Shelli kasumit

Royal Dutch Shell ehk Euroopa suurim naftaettevõte teatas kasvanud kolmanda kvartali puhaskasumist tänu veeldatud maagaasi (LNG) paremale müügile.

Puhaskasum tõusis aastataguselt 6,98 miljardilt dollarilt 7,14 miljardini, vahendab Bloomberg. Ühekordseid tulusid-kulusid ning varude muutusi arvestamata oli kasum 6,6 miljardit dollarit, mis ületas analüütikute prognoositud 6,3 miljardit.

Tulemustele aitas kaasa suurenenud panus maagaasi müügist, mis sisaldas ka lisadividendi ühest LNG ettevõttest, teatas Shell. LNG müük kasvas 4% võrra, 4,97 miljoni tonnini.

Shell, kes esimest korda firma ajaloos prognoosib sel aastal ammutada rohkem gaasi kui naftat, laiendab enda LNG-projekte tänu Aasia kasvavale nõudlusele. Shell on maailma suurim veeldatud maagaasi pakkuja.

"Kuigi tootmismahud olid üsna muutumatud, demonstreeris ettevõte taas väga tugevat rahavoo genereerimise võimet vaatamata vastutuulele USA gaasihindades," kommenteeris Bloombergile Oriel Securitiesi analüütik Richard Griffin.

Kolmanda kvartali toornafta tootmine kukkus aastases võrdluses 1% võrra, 2,982 miljoni barrelini päevas.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474