4. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga kaheksas on ühendanud arvutiga nakatatud andmekandja

13% Eesti veebikasutajaid ehk umbes iga kaheksas on kokku puutunud oma arvutiga ühendatud andmekandja – laserketta või USB-pulga – kaudu saadud nakatumise juhtumitega.

Isegi kui inimene käib internetis harva ja on täielikult veendunud oma arvuti kaitstuses veebiohtude eest, võib töökaaslastelt, sõpradelt või pereliikmetelt saadud nakatatud mälupulk põhjustada olulise info kaotamise.

Üheks väga levinud kasutajaandmete varastamise võtteks on haakida arvutisse wifi kaudu. Tänapäeval pakuvad paljud toitlustusasutused ja avalikud kohad oma klientidele võimalust minna internetti avatud ühenduspunktides, mis tihtipeale ei kasuta salasõna ega krüpteerimist.

See aga tähendab, et niisuguse võrguga saab ühineda iga soovija: e-liikluse külge haakimine ja selle analüüs ei nõua seal kurjategijalt erilist pingutust, teatas andmeturbefirma Kaspersky Lab.

A. W. Olsen & Partnersi poolt korraldatud küsitluse käigus selgus, et kaitsmata avalikke võrke kasutab aeg-ajalt 68% sülearvuti omanikke ja 64% nutitelefoni omanikke.

Samas on haakimise teel info varastamist väga lihtne vältida: avalikke traadita võrke ei tohi lihtsalt kasutada ja eelistada tuleb kaitstud ühenduspunkte. Lisaks tuleb rakendada usaldusväärset viirusetõrjet, teatas Kaspersky.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474