6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sandor Liive: Jordaania ja USA pole minu seiklus riigi raha eest

Eesti Energia juht Sandor Liive kinnitas, et ettevõtte välisprojektid Jordaanias, USAs ja mujal pole tema isiklik ambitsioon: "ma ei lähe mingit kildagaasi, kulda või fosforiiti kaevandama, see ei ole mingi seiklus kellegi teise raha peal".

"Kui me saame Ameerikas Utah's põlevkivi kaevandamise ja tehaste ehitamise loa kätte, võib Eesti Energia väärtus juba paari miljardi euro võrra tõusta," selgitas ta ajakirjale Director, lisades, et viimase kümne aastaga on energiafirma väärtus tänu efektiivsuse parandamisele kasvanud kümme korda, kahele miljardile eurole.

Maatüki Ameerikas ostis Eesti Energia 42 miljoni dollari eest, põlevkivi kaevandamise ja tehase rajamise loa saamisesse, projekteerimisse jms tegevustesse enne ehituse algust on ettevõte investeerinud ligi 60 miljonit dollarit. Kui me luba ei saa, siis kaotame sada miljonit dollarit, aga see on vaid meie poole aasta kasum, pluss maa jääb ju meile, märkis Liive.

"Selle üle olen ma uhke Eesti rahva ees, kes loodetavasti mõistab, et kaks kolmandikku Eesti Energia kasumist ei tule mitte meie inimeste taskust, vaid me oleme selle teeninud avatud turgudelt," selgitas ta.

Sandor Liive on 2005. aastast Eesti Energia juhatuse esimees. Enne seda oli ta seitse aastat finantsdirektor.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474